Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 159, Saab 9-3, Fiat Croma или Peugeot 407 2,2 hdi?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Само за протокола: взех си Крома, смених всички консумативи, покарах я 3000 км и вече се счупи . Въпреки, че е по голяма и по маневрена и по функционална ме гложди идеята, че старта ми 156 по ми е на сърце, да не говорим за 159. Та вероятно ще се разделяме.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Какво и се счупи?

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
        Само за протокола: взех си Крома, смених всички консумативи, покарах я 3000 км и вече се счупи . Въпреки, че е по голяма и по маневрена и по функционална ме гложди идеята, че старта ми 156 по ми е на сърце, да не говорим за 159. Та вероятно ще се разделяме.
        Ако вървежа и разхода са ти критерии, може и от 159 да се разочароваш, така че добре си премисли нещата.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

За протокола : Евала! Малко са сериозните като теб (повечето са разпитвачи, които си "купуват" кола с години) - пускаш тема и за няма месец си взел колата, та даже си навъртял 3000км. Кога ти остана време да я счупиш Какъв мотор взе и какъв е проблема?

Кромата е по-пенсионерска кола. Може би ти все още не си за такава и алфите са ти по-близо до стила...И въпреки всичко мисля, че ако наистина решиш да я продаваш, ще я отнесат много по-бързо и без много да падаш в цената, за разлика ако беше взел 159ка(тази година цените им направо пропаднаха дали заради излизането на Джулия, дали заради славата, която вече им се носи с припадащите пеперуди = motorschaden ), което си е още един + за Кромата
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

НЕ знаех че Кромата няма пипируди ,това наистина е + за нея
            преди няколко месеца разбрах и че сааб 9-3 се предлага с версии без пеперуди на колектора ,та дори и се продават нови колектори без тях и то на цени по около 300-350лв (по спомен).
            Според мен тази информация категорично вече гласува За махането на тия клапи и няма защо хората каращи с тях да се противят с тезата : Щом го е сложил производителя и по добре така"
            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
              Какво и се счупи?
              Остана без всякакви асистенти за сигурност, символчето за проблем в скоростната кутия мига и колата се ускорява със скоростта на куц охлюв. Днес ще ходя до Плевен да я видя, че тя последното жената я кара и малко не се разбра какво се е случило. Навремето заради отказал датчик на ABS имах подобна случка и се надявам да е това.

Колкото до колата, 1,9 150 к.с. е., но лично на мен не ми е удобна и да - пенсионерска е. Има си плюсовете в сравнение с алфа, ще си я покарам да видя белким си променя мнението. И все пак малко безлична и да - кола за пенсионери. Пък и дъщерята на почти четири години като я видя отбеляза "Ама то това не е алфа, то фиат, не го искам"

---------- Post added at 10:12 ---------- Previous post was at 10:09 ----------

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              За протокола : Евала! Малко са сериозните като теб (повечето са разпитвачи, които си "купуват" кола с години) - пускаш тема и за няма месец си взел колата, та даже си навъртял 3000км...

)
              България не е кой знае колко държава - търсиш, отиваш, разглеждаш, пазариш се.
              Колата се взима за каране тя ако ще седи в гаража и да я показвам само събота и неделя...

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                НЕ знаех че Кромата няма пипируди ,това наистина е + за нея
                преди няколко месеца разбрах и че сааб 9-3 се предлага с версии без пеперуди на колектора ,та дори и се продават нови колектори без тях и то на цени по около 300-350лв (по спомен).
                Според мен тази информация категорично вече гласува За махането на тия клапи и няма защо хората каращи с тях да се противят с тезата : Щом го е сложил производителя и по добре така"
                "Пеперудите" си имат и своите положителни страни, но реализацията им е такава (не само при алфа), че по-малко зло е да се премахнат.

Иначе кромата си има вихрови клапи - само 120 коня версията мисля е без тях.
                Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 11:06.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

"Ама то това не е алфа, то фиат, не го искам"[COLOR="Silver"]
                  Що не слушаш децата да ти е мирна главата.
                  Хем на тебе радост, хем децата щастливи, хем жената нема да пили, па било се чупело нещо ....
                  ALFA 156 1.9JTD '98
                  ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Working...
                  X